domingo, 15 de diciembre de 2013

Santo Tomas eta Agenda 21

Abenduak 15ean ospatu genuen.  Santo Tomas eguna ospatzen dugunean aspaldiko ohiturekin lotzen dugu: baserria, txerria, txistorra, taloa,...  Urtero bezala, Eskolak ere Santo Tomas feria herriko plazara eramaten du.  Baina ohizko "formatoan" barne, Eskolako Agenda 21ri ere begiratzen diogu.  Besteak beste honako puntu hauek aipatu nahi ditugu:
.- Berziklapena: erabilitako olio zaharrarekin xaboia egin eta saltzen dugu.
.- Ingurumena zaindu: sendabelarren erakusketa eta informazioa eman.  Baserriari begiratu: denok dakigunez LENBUR edo "Natur bizia eskola"-k eskeinita, ikastetxe honetako ikasleak urtero hurbiltzen dira inguruko baserrietara ogia egitera, gazta egitera, eztiaren prozesua ikusi eta argizariaz-kandelak egitera, pastak, saskiak, abarkak barazkiak,... Egiten diren bisitaetatik ikasitakoa erakutsi: pastak, saskiak, abarkak, erretrapo, baserrietako tresnak,...
.- Elikadura jasangarria: bertako produktuen erakusketa egiten bultzatu nahi ditugu: Haristizabal baserriko artisau pastak, gazta, senda belarrak, barazkiak, gaztainak, txistorra, txorizo eta taloa besteak beste.
Argazkiak eta diario vasco-ko estekak jarraian ikus dezakezue:


No hay comentarios:

Publicar un comentario